lördag, april 21

Var är harjaktshögern?

skattebetalarna
Jens fotade en manifestation mot det svenska, socialistiska skattetrycket häromdagen. Och man ser att det tagit ut sin rätt när Skattebetalarnas förening, likt vilken vänsterfolkrörelse som helst, bjuder på konsuminköpt korv och billig juice i plastmuggar. Det är inte lätt att vara skattesänkarhöger i ett land där till och med högern är socialistisk tänker de säkert där de en helt vanlig dag i Stockholm står och slukar slang i grupp.

Men det är inte det som intresserar mig med bilden, utan att alla ser så vanliga ut. Jag saknar personligheterna som borgerligheten representerar i de små arbetarekommunerna. Där blir de uppnästa excentrikerna till oundgängliga färgklickar i det kompakt bruksgrå. Jag tänker på sådana som rektorn, privattandläkaren, disponenten och optikern. Den senare, optikern, var just en sådan i Avesta. Han klämde in ett H mellan Lars och Larsson, jagade hare, bar alltid kostym, var med i rotary och old fellows och fredagsfyllan bestod av årgångsreserva (och, om jaktlyckan var god, hare). Av Jens bild att döma hundra miljoner mil från den korvätande skattesänkarhögern i storstaden.

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev..

Jag tycker att det ser ut som att harjaktshögern har en representant även i storstaden: Mannen i oljerock och jägarhatt!

21/4/07 12:55  
Blogger André Johansson skrev..

Ja jävlar, han gömde sig delvis bakom en buske (för att han inte kände sig hemma?), men han dricker den där dåliga juisen. Det skulle aldrig Lars H nedlåta sig till att göra. Om det så innebar två enheter lägre kommunalskatt!

21/4/07 13:02  
Anonymous Anonym skrev..

Jag reagerade också genast på oljerocksmannen. Fantastisk bild, för övrigt.

23/4/07 09:06  
Anonymous Anonym skrev..

Undrar om Skattebetalarna har en gemensam kassa för inköp av korv, juice och exotisk ketchup eller om var och en betalar exakt för vad han äter?

23/4/07 10:55  
Blogger WM skrev..

Vänta nu lite här. Är det inte billig proletärjuicegrogg de dricker till korven? Titta på mannen(?) 2'a från vänster. Är det inte en Havana Club han håller upp?

24/4/07 15:42  

Skicka en kommentar

<< Home