måndag, april 2

Patronymikonpost










Ett par gånger i veckan får vi någon annans post i brevlådan. Visst kan man som brevbärare lägga fel ibland, men efter snart två månader på Kungsholmen börjar mönstret bli allt tydligare: Vi får Kungsholmens son-post i vår brevlåda. Först fick vi Gustavsson-post och det var kanske inte så konstigt med tanke på att grannen heter just Gustavsson. Men sedan började det dimpa ner Olson och Eriksson på hallmattan. Post som skulle till helt andra adresser på Kungsholmen men som hamande i Olssons och Johanssons brevlåda. Nu finns det forfarande ungefär hälften hyresrätter och hälften bostadsrätter på Kungsholmen (dock ingen allmänytta) och därmed en blandning av efternamn (dock inga invandrarnamn), men jag kan inte annat än se detta som en markering från alla Silversköldar och Stolpenstiernor i trapphusen: För oss är ni samma enkla patronymikon allihopa; ge oss en mandatperiod sedan har vi ombildat er tillbaka till förorten.

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev..

En bekant ur överklassen ger sedan många år konsekvent Ola efternamnet Svensson, trots att han alltså heter Andersson. Jag tror de gör det som en markering.

Här kommer en fin liten dikt av Pär Rådström så här på måndagmorgonen:

Han hette Andersson.
På dörren stod det Andersson.
Han jobbade hos Andersson & son.

Jag önskar jag hade ett par mockaskor.

2/4/07 11:03  
Anonymous Anonym skrev..

Inte nog med att de vill köra bort er från sitt Västermalm, de vill att ni ska jobba som brevbärare också. På Citymail.

2/4/07 21:58  
Blogger André Johansson skrev..

Annina, det låter tveklöst som en markering. De högre klassernas spefulla namnlekar är en fantastisk härkarteknik.

3/4/07 09:39  
Anonymous Anonym skrev..

Du vet väl om att du är värdefull att du är viktig här och nu att du är älskad för din egen skull för ingen annan är som du...fast att du bara heter Johansson.

Kan tänka mig hur det låter på er Västermalmsvårstädning. Från punschbalkongerna högt där uppe ekar det ut över innergården: -Kan lille Johansson från bruket bära bort riset. Seså! Lite accurates om jag får be. Klapp, klapp, klapp. Ta,ta,tata,ta. Iväg med sig.
Vill Ingrid hämta cigarrerna i rökrummet så är hon snäll (inte så dum liten biit det där...hmmmja...enkel liten sak förstås men bumpig o fin för faan...ja skål serru)Stå inte där och häng din dräng! Hugg i nu!

I mitt gamla fina Rågsved är det andra tongångar på vårstädningarna.
Du, va fan, vem har slängt kanylerna bland den oexploderade ammunitionen dom skall ju ligga i containern med likkassarna...ja, ja, det är väl inte så noga förståss. Korv nån?

3/4/07 10:56  
Blogger André Johansson skrev..

Det ska som sagt bli vädligt intressant att se hur vi blir behandlade på den kommande vårstädningen. Rapport om detta senare.

4/4/07 11:16  

Skicka en kommentar

<< Home