torsdag, april 12

Shoppingsugen av väskdebatt




















DN sammanfattade väskdebatten i dagens kulturdel. Det blev till ett ofrivilligt roligt collage av ett gäng mediemänniskor som skulle kommentera en, får man nog säga, underlig debatt (där vissa verkar tro att problemet är att folk shoppar när det naturligtvis, i så fall, är fördelningspolitiken det är fel på; och andra förmår inte någonsin se det ytliga i sina djupheter om ytligheter). När Mattias och jag med anledning av detta meljade om konsumism i förmiddags blev jag på samma sätt som David blir sugen på pommes när han läser Fast food nation så tarv av shoppingkonversationen att jag sprang över till Götrich på lunchen och köpte en vit Cornelianiskjorta med manschettknäppning.

8 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev..

Nån som kommer ihåg den kanske inte helt fantastiska porrdokumentären Shocking Truth för några år sen? Om jag minns rätt ökade porrfluktandet och prenumerationerna på Canal+ markant efter den.

Efter att jag sett Al Gores Miljörulle(blir så sugen på Glasshusets champagnesorbet när man ser de där bortsmälta glaciärerna) var det nått inom mig som med Lars Tobisons ormen i paradisetröst lömskt viskade: Äh, bara för att det är 110 behöver du inte växla upp till femman. Ligg kvar på trean du. Länge.Länge. Så får du snorkla över Amsterdam snart.

12/4/07 19:05  
Anonymous Anonym skrev..

det här inlägget var nästan ännu mer kulturborgerligt än debatten det refererar. "I don't even know anymore", som Bart Simpson sa.

12/4/07 21:49  
Blogger André Johansson skrev..

Blisk, hur då? Att jag framstår som kulturborgerlig när jag shoppar gubbgötrich på lunchrasten? Det menar du inte?

13/4/07 09:25  
Anonymous Anonym skrev..

Götrich är beyond kulturborgerlig. Götrich är downright "borgerlig".

13/4/07 09:47  
Blogger André Johansson skrev..

Sant. Götrich är straight borgargubbe. Varför handlar jag där egentligen?

13/4/07 10:49  
Anonymous Anonym skrev..

"Väskdebatten" är ett mycket kul ord.

13/4/07 11:16  
Blogger André Johansson skrev..

"Väskdebatten" sammanfatar på något sätt karaktären på västdebatten väldigt bra.

Jag vill avslutningsvis en aning präktigt påpeka att den lite proggiga kulturvänster som ofta får sig en postmodern propp i sådana här diskussioner borde försvaras i den meningen att de många gånger står upp för fina kulturvärden som ett livslångt smygläsande av nöjesmagasin aldrig kan drömma om att uppnå. Det kan som sagt låta väl marimekkomässigt, men inte desto mindre sant.

13/4/07 13:03  
Anonymous Anonym skrev..

De s k humorbloggarna kan lägga ner. Den här sammanfattningen som publicerades i Expressen är jättekul, den överträffar allt:

De är för lyxväskorna


Modejournalisten Susanne Ljung som leder radioprogrammet ”Stil” i P1. Har dementerat uppgiften att hon köpt en väska för 70 000 kronor – och stoppat i garderoben.

Isobel Hadley Kamptz, ledarskribent på Expressen som slåss för att alla som har råd ska få köpa det de vill – oavsett om det är lyxkonsumtion eller ej.

Linda Skugge, krönikör i Expressen som menar att ”kvinnor är kåta på väskor” och att Nina Björk faktiskt har råd med ett fint kök.


De är emot lyxväskorna


Författaren Sisela Lindblom som snart kommer ut med boken ”De skamlösa” som handlar om människor som vill ha roligt och njuta av fina saker. Hon hävdar att Ljung köpt väskan för 70 000.

Nina Björk, krönikör på Dagens Nyheter som vägrar ställa upp på ”du är vad du köper-trenden” i en krönika. Nybyggda kök och inredningsprogram står i skottlinjen.

Dilsa Demirbag-Sten, kulturskribent i Expressen som menar att det råder ett intellektuellt mörker om kvinnliga skribenter inte har något bättre att skriva om än ögonskuggor och väskor.

16/4/07 15:51  

Skicka en kommentar

<< Home