måndag, juni 25

Ångbåtsparad i Torsång


Familjen Johansson sitter på en brygga i Torsång och väntar på ångbåtsparad. De har suttit där ett bra tag nu. Snart tre timmar. Mamma Johansson vill vara i tid, få en bra plats. Det får hon: Hela familjen sitter, kan man säga, på första parkett: På en bänk vid en båtbrygga invirad i filtar. Bredvid sitter Olle och Anita (familjen Johanssons kompisar) i varsin solstol. De har varit där ännu längre, och redan fikat, men tackar inte nej när Mamma Johansson bjuder på en Mozartkula.

Som ni säkert redan räknat ut är det midsommarafton. Det är 15 grader. Blåsigt. För ett par timmar sedan fikade vi (jordgubbstårta och amaretto). Om en liten stund är det väl dags för ångbåtsparad. Ja, nu är det bara 40 minuter kvar, berättar Olle. Han är drygt 2 meter lång och försöker sträcka ut sig i solstolen samtidigt som han berömmer det fina motorljudet på en snipa. Än så länge har vi sett ett par folkdräktsklädda masar i roddbåt och för en liten stund sedan lade båten Bäsingen ut till tonerna av ”Midsommar vid Siljan”. Ja, och så har vi förstås grabbarna som i hårdrockstshirts sladdat omkring på jetskis. Men paraden låter vänta på sig.

Karin och jag går till pizzerian för att låna toaletten. Kön är lång och medan Torsångsborna väntar på sin tur beställer de starkölen Mariestad. Jag får höra att jag har Elvisbrillor och en överfriskad kvinna tar framförvarande karl i skrevet samtidigt som hon frågar om han är piinknöödig. När vi kommer tillbaka får vi höra att första ångbåten nyss lämnat Falun. Eftersom Olle ska filma paraden, och att vi därmed kan se den i efterhand, väljer jag och Karin att åka tillbaka till Avesta. När vi lämnar parkeringen, i Mattias enorma Dodge, överröstas Jim Ford av en mäktig tuta. Ångbåtsparaden har börjat.

12 Kommentarer:

Anonymous Lundvall skrev..

Vad glad jag blir när Jim Ford får vara med på ett hörn. I Torsång till och med.

25/6/07 11:54  
Blogger André Johansson skrev..

Det är lillebrors förtjänst. Han spelade den där Ford i Dodgen hela helgen.

25/6/07 13:01  
Anonymous David W skrev..

Fick du smaka nått mer av din fars generöst saftiga och samtidigt ömt spänstiga kokostoppar? Hur kan han få till sånt med de där krabbklorna?

25/6/07 15:50  
Blogger André Johansson skrev..

Nej, du fick de sista topparna. Vi fick hålla till godo med jordgubbstårta och mozartkulor. Men pappa johansson bjöd senare på kvällen på friterad camembert, glass och hjortronsylt.

25/6/07 16:09  
Anonymous annina skrev..

Vart har samlagsmannabildbylinen tagit vägen???

27/6/07 09:16  
Blogger André Johansson skrev..

Jag vet att du gärna vill tro att Schampoo Rising skrämde bort den i samband med samlagsmannenserien, men så var det inte! Det var dags för ny bloggerprofilbild. Det har ju snart gått ett år och jag bad min bloggeradmin fixa en ny bild vilket han omedelbart gjorde. Bilden är som du säkert ser från Japan. Jag är trött, åker tunnelbana och lyssnar på, säg, Prefab Sprout.

27/6/07 09:45  
Anonymous David W skrev..

Men du har ju Jens med dig. Hur kan du sitta och lyssna på mespop då? Sådär håller ju kidsen på mitt jobb på.
Det blir inte bättre av att du antagligen fipplar med nått jämrans sms samtidigt. Bilden kan inte riktigt avslöja det dock.

27/6/07 16:12  
Anonymous Anonym skrev..

tycker bilden är fin. Lite Jeff Wall.

-bug

28/6/07 14:56  
Blogger André Johansson skrev..

Kollade upp Jeff Wall. Intressant:

http://www.tate.org.uk/modern/exhibitions/jeffwall/image/roomguide/rm3_mimic_lrg.jpg

30/6/07 12:53  
Blogger SweJens skrev..

David.
Det var en lång färd i tunnelbanan och André såg ut att ha lite mespopsabstinens så jag gav honom 10 minuter med poden.

Efter det hade vi som vanligt våldsamt trevligt. Nästan som rock'n'roll.

2/7/07 22:30  
Blogger André Johansson skrev..

Precis, och Jens behövde utveckla Jeff Wall-estetiken i fotokonsten. Då kan man få podda lite även fast man är i Japan!

3/7/07 11:12  
Blogger Tor Billgren skrev..

Heter det verkligen Torsång? Vad glad jag blir.

7/7/07 10:09  

Skicka en kommentar

<< Home