onsdag, juni 13

Gated community – steg för steg














De mest intressanta mejlen jag får nuförtiden är från mäklare. Efter att ha sålt och köpt andel i bostadsrättsförening nyligen är jag medlem i en förmånsklubb och får ofta små trevliga hälsningar mot orange botten från en kille som heter Erik Olsson. Jag har väl aldrig riktigt förstått vad som är själva förmånen i klubben, men på senare tid har det börjat klarna.

Igår fick jag ett mejl där rubriken var: ”Så slipper du tjuven i sommar!”. På den bifogade bilden är tjuven på väg in genom ett fönster. Som tillhygge har tjuven en skruvmejsel och på huvudet mössan Olle. De skriver att tjuven trivs bäst under semestern och erbjuder samtidigt en gratis hembesiktning där eventuella säkerhetsrisker i hemmet inventeras. Hittar man till exempel ett oövervakat toalettfönster kan man få rabatt på galler. Saknas larm känner de en kille (jag tror att han heter St. George) som kan fixa det till reducerat pris.

Och det där låter väl i och för sig bra. Undersökningar visar att trygghet har högsta prioritet bland folk och för att uppnå det kan säkerhetsdörrar och gallergrindar tjäna ett (bedrägligt) syfte (det bedrägliga i det står det t ex här om). Men det här är bara början. Ge förmånsklubben några år, sedan säljer de mur, vallgrav och vakthund till förmånliga priser (mot orange botten). Gated community steg för steg.

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev..

http://www.svd.se/dynamiskt/idag/did_14607854.asp

15/6/07 09:31  
Anonymous Anonym skrev..

Extremt aggressiv marknadsforing fran den dar Erik Olsson. Man var tvungen att klicka pa en lank for att se tiderna for en av Eriks sk "VIP-visningar" och vips, nagra sekunder senare ringer en av hans hantlangare och tva sekunder senare kommer ett sant dar orange e-mail. Han kan val borja lara sina maklarslynglar att knyta slipsen ordentligt innan han ger sig pa vanligt...* host *...hederligt folk. jag rasar.

glad, helforsakrad och tjuvfri sommar onskar
/din gf

22/6/07 17:56  

Skicka en kommentar

<< Home