tisdag, oktober 24

Quadrophenia och Götrich
















- Ja, den behöver sys in hela vägen, men i övrigt ser den bra ut. Vi kan ta in den i ryggen så ska den nog sitta fint. Nej, jag tycker att längden på ärmarna är bra, du vill väl att manschetterna ska synas? Du använder väl manschetter? Och den ska absolut inte vara kortare längd! Stå still nu ska du se att det här blir bra. Armarna efter sidorna. Så där ja!

Jag står uppnålad och uppläxad på Götrich. En oväntat ung expedit står på knä med munnen full av nålar. Han mumlar något om Nitty Gritty. Det hela är mycket eggande. Anledningen till att jag får min brunkavaj skräddarsydd är Björn. I min enfald trodde jag att min kavaj satt okej tills ha fick syn på den: ” Ny kavaj, snygg, mondänt modssnitt”. Jag ler i triumf samtidigt som Björn fortsätter: ”Men man kanske kan sy in den lite här.” Två dagar senare står jag alltså på Götrich herrekipering. Jag betalar 450 kronorna samtidigt som med den äldre expediten börjar prata om Quadrophenia. Vi är överens om att Stings roll i den filmen är det enda riktigt värdiga som han presterat. Precis när jag går skrävlar han om att stått vid klipporna som Phil Daniels körde ut över i den fantastiska avslutningsscenen.

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev..

Nu hänger jag inte med. Blir du plötsligt Kultfilms-André när du stiger över tröskeln till Götrich?

25/10/06 13:32  
Anonymous Anonym skrev..

Men en insmord/svettig Sting i Dune då?

http://www.imdb.com/gallery/mptv/1390/8864_0027.jpg.html?path=gallery&path_key=0087182&seq=3

25/10/06 15:12  
Blogger André Johansson skrev..

Jag spelar gärna rollen som kultsfilm-André om det innebär en hövlig behandling från Götrich-personalen. Förra gången jag var där och skulle köpa en ficknäsduk blev jag överklassmobbad. Klart man spelar kultfilmskille då!

26/10/06 10:48  
Anonymous Anonym skrev..

Graden av kultighet hos en film definieras av i vilken utsträckning den får vuxna karlar att ägna sig åt mopedåkning. Quadrophenia = högsta kultfilmsgraden.

27/10/06 10:49  
Anonymous Anonym skrev..

Så det kostar alltså bara 450kr att få en kavaj ändrad?

3/11/06 23:35  
Blogger André Johansson skrev..

Ja, och det var det utan tvekan värt. Vilket lyft!

4/11/06 01:01  

Skicka en kommentar

<< Home