söndag, maj 10

En pingisförening fyller femtio och firar med fest i ett nedlagt jernverk


Joacim och jag har anlänt till järnvägsstationen i Krylbo. I den stora skinnportföljen ligger en nystruken, vit skjorta som han senare ska ha på sig på IK Junos 50-årsjubileum.


Göran, en eldsjäl från grannklubben Hedemora, och fortfarande aktiv i herrar 70, gratulerar Juno, tackar för ett gott samarbete över kommungränsen och överlämnar en bukett blommor.


Den pingispimpade orkestern, The Junoz, underhåller festdeltagarna.


Junos stora eldsjäl, Sven-Inge, får ett hederspris. De sjuttio jubilarerna reser sig och applåderar.


Två gamla pingispolare, Tommy och Classe, återses utanför herrtoaletten i de gamla verken, där festen håller till, och Classe lägger då armen runt Tommys axlar.


Joacim pingisposerar i sin nystrukna, vita skjorta.


Joacim gratulerar en nybliven svensk mästare i pingis, Sofia. Hon började sin karriär i grannklubben Hedemora, med Göran som tränare, men spelar numera i Köping där hon i år fick 18-0 i kvot på elitseriens andrabord.


Ordföranden i Juno, Tony, tillika limfabrikör, lyssnar på när den före detta ordföranden, Torsten, håller ett fint tal om hur man håller igång en förening i femtio år.


Den före detta ordföranden i Juno, Torsten, håller ett fint tal om hur man håller en förening igång i femtio år.

3 Kommentarer:

Blogger Nicke skrev..

Goa bilder!

Saknar dock de bilder som visar hur det såg ut EFTER att alla tal har hållits, blommor delats ut och maten ätits upp. Med andra ord, då pingisspelare släpper alla hämningar:)

Fram med skandalerna André....

10/5/09 22:55  
Blogger André Johansson skrev..

Du menar när Ingemar satte på sig baddräkt och sjöng Cornelius och när jag läxade upp den svenska mästaren, Sofia W, på det lilla bordet med en burköl i ena handen?

10/5/09 23:08  
Blogger Nicke skrev..

Haha, Ja, det är sådant vi som läsare suktar efter:)

Vet dock ej om jag klarar att se en bild på Ingemar (antar att det var Forsberg) iklädd baddräkt:)

11/5/09 08:34  

Skicka en kommentar

<< Home