tisdag, juli 15

Rosévinsmingel i Avesta



Sven-Inge, eldsjälen i IK JUNO, lutar sig bakåt och sluter ögonen: ”Säg god dag då.” Det har nyss serverats rosévin a la Avesta: Hallonsoda och hembränt. En hammare sticker upp ur lagledarens bakficka. ”Sopranos”, säger Sven-Inge med allvarlig stämma och går ut i skogen och spikar upp en tipspromenad. Tony, pingislimfabrikören, lunkar efter.

Kalle slår ett långt och underskruvat brännbollsslag. Hans 20 år gamla JUNO-tröja fladdrar i vinden när han vid den andra basen blir bränd av Frida, den nyblivna elitseriespelaren. En halvtimme tidigare har hans hemliga flickvän avslöjats på en tipspromenad.



Jocke, pingisproggaren, ligger naken i Dalälven. Han har vunnit tipspromenaden och försöker tvätta av sig första priset: En sommarljus hallongrogg. För en stund sedan satt han på Tonys veranda och pratade pingisminnen med Peter.



Maria sitter på en barstol på ett av Avestas uteställen. Män kommer fram och berömmer hennes flacka backhand och vita lugg. För ett par månader sedan tog hon JUNO till elitserien i pingis.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home