söndag, mars 8

Ty sådan är squashen


En fransk före detta tennispelare värmer upp i Gärdets squashhall inför en seriematch.

Alla amatörsquashspelare jag träffar är likadana. En är mellanchef på ett finansföretag, en annan delägare i ett mindre reseföretag och den tredje utbildningskonsult hos polisen. Jag antar att det beror på att: Squash på motionsnivå är en storstadssport, man hinner med ett pass på lunchen och det är den optimala förbränningssporten. Mellanchefen eller småföretagaren hinner göra av med veckans kalorier snabbt och smidigt. Det är mannens spinning.

Den här veckan spelade jag fem pass. Igår fick blev jag uppläxad av en Linköpingskille i en seriematch i Gärdets mögelsjuka squashhall. Och för ett par timmar sedan läxade jag upp en ettrig finansman i Wasa clubs lobbylika anläggning genom spelförstörande stoppbollar från bakplan.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev..

Finns squashhallen vid st-eriksplan kvar? Där hade vi gympalektioner några veckor i plugget, ända tills vi portades. Vi hade nämligen som sidoverksamhet att slå sönder taklamporna med stenhårda slag rakt upp i skyn. En ren konstinstallation från vår sida i protest mot en snobbsport givetvis.

9/3/09 13:01  
Blogger André Johansson skrev..

Nej, den är nerlagd. Nu håller vi till i närheten av Odenplan. Krossar man en taklampa där slutar de fylla på en vattenflaska inför träningspaasen.

9/3/09 13:25  
Anonymous Anonym skrev..

Fan va bra Karin va igår på Agenda. Hon krossade inte bara Sabuni med magen, utan också med pondus och en hel del kloka skånska ord. Lovisa tyckte inte att det var ett dugg roligt när jag en aning skälmskt tyckte att de där tre kacklade lite på slutet. Det var inte roligt på nått sätt alls tydligen. Jag hämtade glass.

Föärövrigt vann jag budgivningen om stasi-pinen på tradera så nu kan jag använda den till allt som man använder en stasipin till. Lycka är att äga.
Men du får gärna låna den närhelst du behöver den.

9/3/09 16:33  
Blogger André Johansson skrev..

Ja, i sjöstan sprutade polmagpopcornen ur munnen av upphetsning när Karin läxade upp jämstäldhetsministern för att hennes dumhter att inte vilja kala sig feminist. Lite onödigt att ge sig på Gudrun, dock.

9/3/09 16:54  

Skicka en kommentar

<< Home