fredag, maj 11

Bra betyg

Jens gör en intressant iakttagelse på sin flogg här. Svenska dagbladet ger alltid klassiska skivor betyget sex (av sex möjliga). Den enda som slår det är Mattias, som alltid när jag frågar vad han tycker om en film, oavsett genre, ger den betyget sju. Men då är det efter IMDB-skalan, det vill säga från 1-10. Apropå betygsättning är det kul nu när DN börjat sifferbedöma filmer. Man känner att de inte gillar det. Att betyget liksom inte korresponderar med recensionen. Förmodligen för att illustrera att deras avancerade analys inte kan kokas ner till en simpel siffra.

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev..

Alice och jag fick en femma, The Squid and the Whale fick en sexa och Dolt hot fick en nia (filmer jag har sett på sista tiden), så sjutesen är inte vattentät, men den stämmer ganska ofta. En film som man gillar när man ser den utgår från sjuan när man lämnar biografsalongen. Sedan justerar man den uppåt eller nedåt när man har kommit hem. Man vill ju inte göra något förhastat, vet du. Jag är med DN på den punkten.

11/5/07 12:57  
Blogger André Johansson skrev..

Aha, jag måste börja fråga dig några dagar EFTER du har sett filmen. Då blir det inte bara sjuor! Undrar om Svd utgår från sexan när de betygsätter filmen. Och så skiter de i att justera.

Jag håller för övrigt med om att The Squid and Whale är en sexa, Dolt hot en nia, men Alice och jag är bara en sexa!

11/5/07 13:08  
Anonymous Anonym skrev..

"Alice och jag är bara en sexa"

En svag femma.

Nej, det börjar visst bli Dagens Skiva av André Johansson-bloggen.

11/5/07 13:18  
Blogger André Johansson skrev..

Ja, idag har jag inte varit bra. Men jag har inte heller varit dålig. Därför får jag ett medelbetyg.

11/5/07 13:57  
Blogger SweJens skrev..

Kan man säga att du inte bara varit bra?

11/5/07 20:25  

Skicka en kommentar

<< Home