måndag, juni 23

Monologiserande mas på midsommarafton



Bakgrund: Det är midsommarafton i Avesta. Klockan är kring åtta. Två snapsar har serverats (så att sillen har något att simma i). Vid bordet sitter mamma och pappa; deras kompisar Rune och Elisabet och Olle och Anita; mammas syster Lena; jag och Karin samt Henrik och Jill (Olle och Anitas son med flickvän). Pappa spelar Popsicle samtidigt som Rune vänder sig mot mig och tar sats. Jag ska få veta hur det är att fjällvandra med min far.

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev..

Det var en fin och sedelärande historia om kamratskap, kampen mot den vilda naturens krafter, tält och en farlig svart katt. Finns den månne med subtitles?

24/6/08 09:57  
Blogger André Johansson skrev..

Ja, subtitle vore på sin plats. Jag blev själv osäker på om det var en svart katt eller en salt katt som smyit in i tältet och ner i pappas sovsäck.

24/6/08 10:01  
Blogger André Johansson skrev..

Jag kanske ska tilläga att jag filmade det hela i smyg.

24/6/08 11:04  
Blogger Rune skrev..

Man får tacka, bara att invänta Guld-palmen för bästa manliga bi-roll. Håller på att packa säcken för några dagars fjälldoft tillsammans med frugan. Ser då vid dubbelkollen att någon smusslat ner 250 gr SALTA KATTEN. Det får bli stöd- o avlastningssamtal innan mitt ego klarar av nästa fas på resan.
Du/NI (= du + du) ska ha en fortsatt bra sommar i Almedalen o hälsa Sleimsig v Holstein när ni springer på varandra nästa gång. Säg att du delars hans uppfattning om Bryssel som europas armhåla.

7/7/08 20:27  
Blogger André Johansson skrev..

Huvudroll, inte biroll. Salta katten hade birollen.

8/7/08 14:31  

Skicka en kommentar

<< Home