onsdag, mars 12

Biomörkret slukade bloggen



Först den helt fenomenala There will be blood (en klassiker om hur ond man kan bli om man sysslar för mycket med Timboanstruket entreprenörskap). Sedan flm-fest på allmänna galleriet (för bra för att vara smygläsning). Varpå jag och P-G dammade av Hyresgästföreningens filmklubb och bjöd in till visning av No country for old man (en ovanligt bra thriller om när samhället växer ifrån en gammal man). Varefter Jens lurade med mig och Karin på dokumentärfilmfestival Tempo, där vi såg filmerna Necrobusiness (sanslöst makaber polsk bizniz) och Return to the border (en hypnotiserande intressant kinesisk film om relationen mellan Nordkorea och Kina och hur den enda handeln mellan länderna sker över floden genom att en bit järn byts mot en ask cigatetter där floden är så smal att man kan sträcka sig över den). Sedan lurade Per på Weird Science mig att se Familjen Savage på bio (som var en hygglig film om självupptagna kulturborgare av det slag som alltid slentrianmässigt hyllas av självupptagna kulturborgare som arbetar i mediesvängen). Och som om inte det var nog rekommenderade Jens varmt dokumentären om Dixie Chicks, Shut up and sing (en medioker sak om ett gäng menlösa morsor som spelar utslätad country och råkar kritisera Bush på en konsert och sedan hamnar i radioskugga.)

Det är därför jag inte hunnit blogga på sistone. Ska bli ändring på det från och med nu.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev..

Dixie Chicks är ju bra.

13/3/08 09:49  
Blogger André Johansson skrev..

Jens och jag började bråka om det där häromdagen. Han är tydligen också ett Dixie Chicks-fan.

Men mest allvarligt var att man inte brydde sig om medlemmarna. Sångerskan var lite, lite charmig men i stort var det otroligt ointressanta figurer. Nästan så att man var på Bushs sida för första gången.

13/3/08 09:55  
Blogger SweJens skrev..

Kanske filmen ligger dig lite för nära André? Det liv du lever skiljer sig inte så mkt från det liv Dixie Chicks har när de inte står på scen. Det är vardagsproblem, politik och boskapshållning.

http://youtube.com/watch?v=XiCW7tTENDw

14/3/08 23:09  
Blogger André Johansson skrev..

Problemet är att Dixie Chicks är lika intresserade av politik som jag av höns.

18/3/08 09:30  

Skicka en kommentar

<< Home