onsdag, maj 23

Zteekta i Sjöstan

Jag vet inte om ni minns, jag gör det knappt själv längre. Men för drygt ett år sedan blev jag utsedd till ett slags språkrör för subkulturen Sjöstadsbloggarna. Det var naturligtvis hedrande, men en sådan position kräver arbete. Och mycket kan man säga om den här bloggen men jobbar hårt, det gör den inte. Den senaste tiden har jag därför spanat efter nya spännande Sjöstadsexempel att blogga om.

Innan jag glider över till ett sådant spännande exempel måste jag bena ut mitt förhållande till Sjöstan. Det råder delade meningar om vad jag tycker om detta litet märkliga mellanchefsmecka. Jag får höra att jag borde flytta om jag hatar det så mycket och jag får höra att det märks hur mycket jag älskar det och att det väl inte står på förrän jag kuppar till mig ordförandeposten i den nybildade hembygdsföreningen.

Och ja, jag hatar Sjöstan. Och jag gillar det också. Det är ju så det är med mycket. Det är dubbelt. Man vet inte riktigt. Det beror på.

Så.Zee. Det heter så, Zee. En ny restaurang i Sjöstan med bardel, ZeeSide, med en större uteservering vid vattnet. Den ligger vid den nybyggda delen av Sjöstan, Henriksdal. Jag har bara varit på uteserveringen ett par gånger än så länge. Så jag håller mig till den.

ZeeSide sticker ut i Sjöstan. Det är stekigt: Loungehouse i högtalarna, snajdiga snurrstolar och bibliotekstapeter i baren (det vill säga tapeter som föreställer böcker i en bokhylla). Jag är förtjust i ZeeSide, även om det känns som att sitta i en ny Slussen-skiss och kisa ut över vattnet.

Det finns något djupt rörande när man försöker piffa upp småbarnsföräldrarna med ett stekigt alternativ till grillandet på balkongen. Problemet är att det inte kommer att gå så bra för Zee. Sjöstadaren lägger sig tidigt och äter helst hemma. Sjöstadaren är ingen stekare.

Det är inte jag heller. Men jag kommer sitta där i sommar och lyssna på Kolletiv Turmstrasse och äta barburgare för halva priset fram till klockan sex (sedan ska man ändå hem och natta). Ty allt som bryter mot Sjöstan som sömnigt semisurbubia sponsrar jag.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home