tisdag, mars 6

Teneriffa – sju år senare


Pappa badar.

Det var sju år sedan sist. Då var det the Jet Set Junta som besökte Teneriffa. (med prepositionsproblem). Det vill säga en sammanfattning av en Susan Sontag-bok och ett snedluggsfoto i solen i samband med en mammas 50-årsdag. Precis som det brukar vara när sju år har gått har det hänt en del sedan sist. Nu är det familjen Johansson-Olsson-Hibell som besöker Teneriffa i samband med pappas 60-årsdag (med pretentionsproblem).

Solen skiner inte. Vi är däckade i influensa. Vid poolen fotbollsspelar brittiska lads sig vräkta från hotellet i övertron på sin egen kropps- och bollkontroll (precis som deras landslag). Det låter naturligtvis inget vidare men vad gör väl det när födelsedagsbarnet, under den sista dagen, när solen till slut tittade fram, och han fått i sig två Iprén och tre glas champagne, bestämmer sig för att visa de stölstinna britterna vem som trots allt bestämmer vid hotellpoolen. Pappa byter om till bästa Borat-baddräkten (bak och fram för säkerhets skull), går ner till poolen, ger badvakten tuppen upp och glider i bassängen med ett gudabenådat gubblägg (lägger sig frustande med ryggen först och sparkar frenetiskt med fötterna).

Filmen, som fotot är en skärmdump från, är fantastisk. Men den får bli privat, även fast jag misstänker att pappa inte hade haft några invändningar mot att offentliggöra även den. Det hade varit något för Susan Sontag att skriva en essä om.

1 Kommentarer:

Anonymous Lasse L skrev..

Tagit del!

2/11/12 01:11  

Skicka en kommentar

<< Home