lördag, april 2

Rättad av regeringen

Regeringen ringar och ryar i luren. En politisk sakkunnig i regeringskansliet har läst min text om Reinfeldt och är irriterad. Synd att en i övrigt intressant text grumlas av en så populistisk inledning. Så går han på. Jag tycker naturligtvis att han har fel. Men lite senare samma dag, strax innan jag ska somna, vänder jag i frågan. Han har rätt. Det är en onödigt populistisk spelöppning. Visst kan jag stå för den, men det hade varit mer rättvist att börja så här:

”Den annars så slipade statsministern slant plötsligt när han fick en fråga om hyresrätten i Stockholms innerstad. Reinfeldt motiverade den övervägande andelen bostadsrätter i innerstaden med hyresrättens hopplöshet. Själv menade Reinfeldt att gillar hyresrätten och att han bara beskrev ett samhällsproblem. Det blev rörigt. Oavsett vad han egentligen menade: Borgerligheten har länge haft ett paradoxalt förhållande till att hyra sin bostad.”

2 Kommentarer:

Blogger Pär Eliaeson skrev..

Nja. Lite tillspetsad inledning som inte helt tilltalar regeringens tjänstemän kan vi nog kosta på oss. Helheten och den grundläggande argumentationen är det viktigare. Hellre en klädsam slängighet kring ett gediget patos än en (till synes) fläckfri vederhäftighet.
/Redaktör´n

3/4/11 20:10  
Blogger André Johansson skrev..

Jo, jag är ju med där. Men jag gillar inte riktigt att jag antyder att regeringen har en välfärdsprofil som spricker när tungan slinter. Mer på ett personligt plan. Och att man får passa sig för att stilistiken slår under fötterna på substansen.

4/4/11 09:32  

Skicka en kommentar

<< Home