torsdag, oktober 16

Hyresgästföreningen i toppDå var säsongen över för Hyresgästföreningens korplag i fotboll. FZ Ztambyte har precis som förra året hållit till i företagskorpen division två södra och igår spelade vi sista matchen på en elupplyst grusplan i Älvsjö. Det är där korpen bor. På elupplysta grusplaner runt om i Sverige slår en lokalvårdare från Reneriet United en hörna som en förhandlare på Hyresgästföreningen nickar bort. Bredvid planen värmer en webbreporter från Svenska dagbladet upp. Samtidigt slår en reporter på Hem & Hyra en inspark (det finns inga inkast i korpens sjumannafotboll, bara insparkar) som touchar en mellanchef på Reneriet och överraskar målvaken, en löneadimistratör, och går i mål.

FC Ztambyte sopar banan med Reneriet. Eller det är en väldigt jämn match, men vi vinner matchen med 3-2. Det var precis vad som krävdes för att vi nästa år ska göra bilförsäljarna från Audi AIK sällskap till företagskorpens högsta serie, division ett. Se där vad man kan göra med ett tydligt spelsystem: Systematiserat, ständigt i utveckling och med tydligt skydd mot degradering vid spelarbrist. Det rör sig som ni märker om ett slags bruksvärdesinspirerat spelsystem.

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev..

Är det Malmö-, Göteborg- eller Umeå-modellen som gäller?

16/10/08 14:23  
Blogger André Johansson skrev..

Bra fråga. Jag borde naturligtvis ha varit tydligare där. Men det är faktiskt en bladning av de tre. Det har Umeås finkänsliga systematik i uppställningen, Malmös succesiva upptrappning framåt och Göteborgs kvalitetssäkring bakåt.

16/10/08 14:36  
Blogger André Johansson skrev..

Ja, det är mycket flum på bakverken nuförtiden. Och det är måste vara spännande nästan hela tiden att gå med tokhögerblick och leta såsseknas i vardagen.

18/10/08 22:10  

Skicka en kommentar

<< Home