fredag, augusti 25

Pappa is a Punk RockerHan blir väl ordförande för en fotbollsklubb. Det hade ju varit det naturliga, han som var tränare för pojklaget i Skogsbo. Alltid gillat att ta se till att stökiga slynglar får styrsel och sammanhang. Och säga vad man vill om fotboll och föreningsliv, men i det avseendet är det ett kraftfullt verktyg. Särskilt om man har bakgrund som fältassistent. Pumpa bollar, agera extrapappa, fixa fotbollscup i Danmark för ungdomar som inte varit längre söderut än Sala. Ja, något måste man ju göra när man går i pension.

Han kanske kan börja med att starta en buggkurs för de fladdriga tonåringarna, precis som han gjorde för P13- och F13-lagen för 30 år sedan. Det var väl inte det mest populära han åstadkom på Klockarvallen i Skogsbo, men några kan säkert än idag styrdansa skapligt på något bröllop i By kyrkby.

Men han startade rockklubb i ett garage i dalaskogen istället. Ja, nu fanns ju redan rockklubben, men den var nedläggningshotad. Det började bli rundgång på bokningarna, folk slutade komma. Styrelsen för den ideella rockklubben Garaget saknade en ordförande som fick fart på föreställningen.


Nu är Garaget igång igen. Ramones spelade på nystarten. Ja, nu är ju de ordinarie medlemmarna sedan en tid döda. Men trummisen Riche Ramone, som var med i Ramones i fyra år, är vid liv. Han har väl sett sina bästa år, men han brände trots allt av "Sheena is a Punk Rocker" och Garaget var fullsatt med masar i urtvättade Ramones-t-shirts.


Dalaskogen dansade igen. Kanske inte styrdans, men visst tog Garagets ordförande två steg framåt, och ett knappt märkbart steg bakåt, när han stod i baren och blandade whiskygroggar till stans skäggiga män i medelåldern. Samma män som han litet senare skjutsade hem till sina villor vid Dalälven, efter att ha överlämnat en dalahäst och en mörksugga till Ramone.

Min pappa. 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home