onsdag, februari 4

Gudrun Schymans förlossningsfilm är stulen


Igår var jag på föräldragrupp. Vi fick lära oss detaljkunskaper om slemproppen och vad mannens uppgift är under förlossningen. Men vi fick även se film (VHS, såklart). Jag hade hoppats på Gudrun Schymans kultförklarade förlossninsgfilm, men den var stulen så fick vi se en modern version med närvarande män som masserade kvinnan under värkarna till finstämd gitarrpop. Inget fel med det, men jag hade verkligen sett fram emot att se lite landstingsmiljö från det socialistiska 70-talet. Och Gudrun ska ju var en jävel på profylax.

Imorse blev jag kompenserad. När jag klippte mig på salong Wig satt Gudrun i frisörstolen intill. Hon pratade febrigt om finanskrisen. Jag tänkte men vågade inte fråga om profylaxtips.

8 Kommentarer:

Blogger SweJens skrev..

Kunde Johanna hålla saxen i styr med Gudrun bredvid?

4/2/09 23:16  
Blogger André Johansson skrev..

Ja, hyfsat, men hon var lite impad hon med. Vi viskade till varandra om vad de pratde om vid stolen bredvid.

5/2/09 09:56  
Blogger André Johansson skrev..

Jag glömde berätta att det var en härlig svensk stelhet som infann sig när barnmorskan inledningsvis delade upp mammor i ena rummet och pappor i andra. Vi skulle berätta för varandra vad vi hade vilka förväningar vi hade på kursen och föräldraskapet. En man tog efter ett tag till orda och berättade att han hade ett barn sedan tidigare och hur härligt det var. Men att det också kunde var jobbigt. Som t ex när hans fd fru lämnde honom och barnet och uinte vile veta av ngn av dem och han fick ta hand om barnet själv i fem år. Jävlar vad tyst och stelt det blev då.

En blivande mamma berättade också att hon inte ville föda senare än beräknat. Motivet var, kansek lite överraskande, att hon gärna ville ha en vädur.

5/2/09 10:36  
Anonymous mattias skrev..

Motivet var, kansek lite överraskande, att hon gärna ville ha en vädur.

Priceless!

Fast det är klart, om man får tro informationen på siten Övernaturligt.se - en resa bland spöken och det okända föredrar ju vilken förälder som helst en vädur "en god ledare som sätter vänlighet och rättvisa i centrum ... utåtriktad, glad och energirik och äger en stor portion humor" framför en sketen oxe.

5/2/09 11:58  
Anonymous David W skrev..

Oh mama! Pust Pes!
Jag vill ha ingående rapporter om de kommande mötena. Den här föräldragruppen har potential, det är uppenbart. Risken är att Jonas Gardell gör ett manus av det bara.

5/2/09 14:02  
Blogger André Johansson skrev..

Det är därför jag gömmer rapporterna har i kommentatorstråden. Jag återkommer med ny rapport efter nästa möte i nästa vecka.

En annan sak som var lite knepig var att jag fick sitta själv bland alla par den första timmen (karin var försenad). Efter ett tag märkte jag hur barnmorskan började undra om jag verkligen väntade barn eller om jag bara var där och wallraffade. föräldragrupper.

5/2/09 14:36  
Anonymous mattias skrev..

Tycker ändå att väduren var värd ett eget blogginlägg.

5/2/09 15:48  
Blogger André Johansson skrev..

Ja, väduren kanske borde ha fått ett eget inlägg. Men man vill ju inte hänga ut sin tajta föräldragrupp!

5/2/09 17:13  

Skicka en kommentar

<< Home